Blog

Voeding advies: wat je moet weten

Voeding advies

 

 

De laatste jaren is het belang van microvoedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen op de voorgrond getreden. Vitaminen en mineralen zijn essentieel voor lichaamsfuncties als groei, stofwisseling en immuniteit. Ze spelen ook een rol bij het handhaven van een gezond gewicht door hun invloed op verzadiging en trek. Hoewel de meeste mensen weten dat we een evenwichtige voeding moeten eten die rijk is aan fruit, groenten, zuivelproducten, vlees en vis om alle zeven essentiële voedingsstoffen (vitaminen) binnen te krijgen, realiseren velen zich niet welke voedingsmiddelen deze micronoten bevatten. Voeding advies is erg belangrijk voor een gezond leven. Dit artikel gaat dieper in op wat u moet weten over voeding om uw gezondheid in toom te houden.

Wat is voeding?

Voor mensen is voeding het proces van inname en assimilatie van voedsel en dranken om de voedingsstoffen te verkrijgen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Het omvat de interactie tussen voedingsstoffen en de biochemische, fysiologische en psychologische systemen van het lichaam.

Voeding verwijst ook naar de preventie en behandeling van aandoeningen door het gebruik van voedingsstoffen, of het beheer van voedselvoorkeuren door voedingsadvies. Om het meeste uit uw dieet te halen, moet u een verscheidenheid aan voedingsmiddelen eten, in de juiste hoeveelheden en op het juiste tijdstip.

Magnetron koken en de voordelen van het consumeren van meer fruit en groenten

Veel mensen eten niet genoeg groenten en fruit, die rijk zijn aan belangrijke vitaminen en mineralen. De aanbevolen dagelijkse inname (ADH) voor vitamine C is bijvoorbeeld 85 milligram, terwijl we slechts de helft van deze hoeveelheid uit slechts één sinaasappel halen! Fruit, groenten en peulvruchten leveren een belangrijke bijdrage aan de dagelijkse inname van vezels, die belangrijk zijn voor een gezonde spijsvertering.

Heb je ooit gemerkt dat je vaker ziek wordt als je niet genoeg groenten en fruit eet? Het zal u misschien verbazen dat dit onder meer komt door het verlies van voedingsstoffen tijdens het koken. Vitamineverlies wordt vaak verminderd met 4 tot 10 procent wanneer groenten worden gestoomd in plaats van gekookt, en met 30 tot 60 procent wanneer fruit wordt gemagnetiseerd in plaats van gekookt.

Wat zijn mineralen?

Mineralen zijn organische verbindingen die essentieel zijn voor alle levende wezens. Verschillende mineralen zijn nodig voor verschillende functies. Zo is ijzer nodig voor de aanmaak van hemoglobine, dat zuurstof vervoert in de rode bloedcellen. Andere mineralen zijn nodig voor groei en ontwikkeling, zoals zink en calcium voor sterke tanden en botten, en ijzer voor stofwisseling en groei.

Sommige mineralen zijn aan de voedselvoorziening toegevoegd om gebreksziekten te voorkomen, zoals bloedarmoede door ijzertekort en jodiumtekort in bepaalde delen van de wereld.

Samenvatting

Vitaminen en mineralen zijn organische verbindingen zoals vitamine A, E, K en C en mineralen zoals ijzer, calcium en zink.

Er zijn veel verschillende vitaminen en mineralen, en het is belangrijk om een evenwichtig dieet te volgen dat rijk is aan verschillende voedingsmiddelen, zodat je niet het risico loopt dat je een tekort krijgt aan een van de voedingsstoffen die je binnenkrijgt.

Hoewel vitaminen en mineralen vitale onderdelen zijn van een gezonde voeding, zijn het geen voedingsmiddelen op zich. Ze worden door het lichaam gebruikt om ervoor te zorgen dat de andere voedingsstoffen in de voeding goed worden opgenomen en gebruikt voor stofwisselingsprocessen.