Gezondheid

Stress en spanning

Burn out Eindhoven

Stress kan er niet alleen voor zorgen dat u zich moe voelt, het kan ook uw gezondheid schaden en u een risico op depressie of gezondheidsproblemen geven. Hetzelfde geldt wanneer je op je werk tegen problemen aanloopt of wanneer je een project moet afwerken; wanneer je een beslissing moet nemen of een actie moet ondernemen, ook al is dat persoonlijk gunstig. Als je iets doet wat goed voor je is, maar je bent gestrest en moe, krijg je een negatieve aandacht van de mensen om je heen. Je krijgt stijfheid in je nek en handen en je begint je gevoelens te kwetsen.

Stress is de manier waarop uw lichaam reageert om u te laten reageren. Stress kan zich zowel lichamelijk als geestelijk voordoen. De eigenlijke fysieke manifestatie van stress is een blozen van het gezicht en de nekspieren, een bonzend hart, en zweten. De mentale manifestatie van stress kan leiden tot woede, angst, hoofdpijn, gevoelens van droefheid en frustratie. Deze gevoelens staan ook wel bekend als stress symptomen.

Wanneer u gestresseerd bent, kunt u uw concentratie verliezen, kunt u moeite hebben om taken af te maken en verliest u energie. Als lichamelijke uiting van stress ervaren we ook problemen met ons geheugen, een bonzend hart, evenals huilbuien. Onze stemming kan veranderen, en daarmee ook onze manier van handelen.Helaas kan het moeilijk zijn om met stress om te gaan en stressvolle situaties zijn niet ongewoon.