Gezondheid

Dieet en gewichtsverlies

 

Afvallen Breda

Diëten en diëten is een miljardenbusiness per jaar. Plannen, producten, kuren, dieetchemicaliën, dieetboeken, dieetclubs, dieetklinieken, afslankboerderijen en voedingsmiddelen worden gekocht, verkocht en geracet 1,2,3… allemaal onder de noemer van ambitie om de dieter te voorzien van het lichaam, levend, waarin hij of zij verlangt te zijn.

Diëten zijn allesverslindend, op één uitzondering na: een restrictief voedingsplan met productetiketten, een plan dat niet in voldoende voeding voorziet, of een plan dat medisch inadequaat is. Van de aangeboden plannen en producten mislukt 98 procent binnen het eerste jaar.

En waar ligt de schuld? Bij de gewetenloze bedrijven en “nepdeskundigen” die beweren deskundig te zijn. Het is bijna onmogelijk om een ontkenning te bewijzen zonder bewijs. Maar op het gebied van diëten is bewijs verborgen en nep. Klanten weten niet dat wat hen wordt verkocht niet effectief is, en worden door de diëtist op subtiele wijze overgehaald of gedwongen om hun product te kopen.

Een dieetplan, of het nu een professioneel of een leken dieetplan is, tenzij het de hoofdoorzaak van zwaarlijvigheid aanpakt (ongezonde eetgewoonten), kunnen verstokte diëtisten hun cliënten niet binden. Noch de “echte deskundige”, noch de “lichte deskundigen” hebben een dieetplan opgesteld dat zowel doeltreffend als veilig is. Voedingsprogramma’s en voedingssupplementen zijn niet het wondermiddel dat diëten wordt voorgespiegeld. Momenteel slaagt het secundair op dieet zetten van zwaarlijvige mensen er niet in blijvend gewichtsverlies te bewerkstelligen; nadat het gewicht is verloren, keren de cliënten terug naar hun methodegewicht, een gewicht dat zij weer terugkrijgen.

Is er dan een wondermiddel tegen zwaarlijvigheid?

Misschien, maar er is ook een caveat. Diëten op zichzelf is vruchteloos zonder een combinatie van methoden om het te ondersteunen. Maar de grote spelers in de dieetbusiness, of het nu professionele of gebedsmensen zijn, willen u doen geloven dat het conditioneren van diëten voor individuen om precies dat te eten wat ze nodig hebben (in precies de juiste verhoudingen) het succes van het diëten bevordert, evenals het succes van hun cliënten. Helaas vereist alle constructieve winst in gewichtsverlies 2009 de Gordiaanse geloofwaardigheid voor mislukking die de zakenwereld momenteel leurt.

Er is ook een belangrijk fundamenteel aspect dat de dieet- en afslankingsindustrie liever niet door de consument wil laten ontdekken. Zij heeft liever niet dat mensen hun persoonlijke voedingsopleiding voltooien om de onderliggende noodzaak van hun overgewicht te kunnen begrijpen en doorgronden. Dit kan kort worden uitgelegd… diëten is hard werken. Rationeel compromitterende diëten en voedselconsumptie (voor een paar dagen) kunnen tijdelijk werken, maar met de grootschalige komst van een regelmatig dieet, is het handboek voor ondervoeding van de dieter geblunderd, wat resulteert in een natuurlijk gewichtsverlies van ongeveer één tot twee pond.

Om mensen af te leiden van hun mislukkingspercentages van minstens drie tot vijf jaar, moet Halfgeloof of overwinningen hun emoties als vreugde, geluk en hun vermogen om emotioneel overeten te herkennen en tegen te gaan. Dit is enigszins noodzakelijk voor mensen die steungeoriënteerd zijn, of die geen spaarzame emoties hebben en die emotionele overeetzucht eerder zouden willen temperen dan passen. Men moet begrijpen dat de volgende verhoging van het metabolisme gevoelens van bezorgdheid, frustratie en mislukking met zich mee kan brengen – demoraliserend.

De aantrekkingskracht van de gebruikelijke “te goed om groot te zijn”-training op mensen om hun lichaamssamenstelling te kennen (in geval van overgewicht) is niet overtuigend, vooral als men bedenkt dat het van vitaal belang is dat mensen inzien dat de stofwisseling van mens tot mens verschilt, en wat een succesvol eetplan voor het individu kan betekenen.

Kan het zijn omdat…

– Het is doeltreffender om een sterk dieet te hebben dat gebaseerd is op bepaalde voedingsmiddelen, dan de plaats van het paard en het etiket te kennen

– Als een langdurig – beperkend dieet het aantal maaltijden tot een minimum beperkt, kan het mogelijk werken door metabolische ontoereikendheid te veroorzaken

– Spieren verbranden meer calorieën dan vet, dus mensen die een crashdieet volgen om meer spieren te krijgen, kunnen hun vetverlies maximaliseren

– Lichaamsbeweging alleen is ondoeltreffend, vooral als het gewicht gedurende verscheidene jaren wordt gehandhaafd, terwijl allerlei vormen van beweging en lichaamsbeweging nodig zijn opdat het menselijk lichaam zijn taak naar behoren kan vervullen.

Bent u het ermee eens dat, wanneer iemands gewicht door lichaamsbeweging slechts enkele weken of maanden op peil wordt gehouden? Ja, het gewicht op peil houden, maar het daarna niet snel meer verliezen. Niet alleen het gewicht, maar ook de energie en het uithoudingsvermogen nemen enorm af en er kunnen ook ernstige gevaren voor het hart ontstaan, vooral voor vrouwen van in de veertig…

Dus daar gaat het om… een eenzame hypnose sessie of een snel rapport levert geen langdurige vaardige resultaten op. De enige verstandige aanbeveling is over te gaan tot een eetplan dat de juiste voeding biologisch maakt, met inbegrip van een evenwichtige voeding die ten minste enige koolhydraten bevat en ook dat fitness tijdens recreatie of sport effectief moet zijn om maximaal voordeel te behalen en te voorkomen dat een slechte eetgewoonte of huidallergieën worden ontwikkeld, terwijl het lichaamsgewicht binnen het aanvaarde bereik wordt gehouden.